PTM-Yhtiö Oy on 30-vuotias helsinkiläinen yritys, jonka päätoimiala on uudisasuntojen myynti sekä maa-alueiden ja liike- ja toimistotalojen osto ja myynti pääkaupunkiseudulla.

Tämän vuoden alkupuolella PTM osti Sundsbergissa tontin omistavan As Oy Kirkkonummen Haikaran koko osakekannan. Tasan neljä kuukautta myöhemmin toukokuussa PTM myi tontin rahastoyhtiölle. PTM järjesti vielä rakentajan, joka rakentaa paikalle 44 uutta rivi- ja paritalokotia. Sundsberg on erittäin suosittu alue, ja PTM:llä on hyviä kokemuksia siellä aikaisemmin toteutetuista projekteista.

PTM-Yhtiö Oy:n toimitusjohtaja Pekka Minkkinen aloitti tontin ostoon liittyvät rahoitusneuvottelut pankin kanssa hyvissä ajoin, mutta niiden jatkuttua jo jonkin aikaa tulikin mutkia matkaan: pankki ei myöntänyt tarvittavaa noin 1,5 miljoonan euron lainaa.

– Olin neuvotellut pankin kanssa lähes vuoden ja ajatellut, että rahoitus järjestyy, koska hanke oli erittäin selkeä. Mutta toisin kävi.
Toteuttaakseen suunnittelemansa projektin Pekka Minkkisen oli nopeasti löydettävä uusi rahoittaja. Kiperään tilanteeseen löytyi ratkaisu omien liiketuttujen verkostoista.

– Kerroin tilanteestani vanhalle liiketutulle. Yhteydenotto kannatti: jo seuraavana päivänä Vaurauden Mika Immonen soitti. Kerrottuani suunnitelmistani hän totesi, että tämä on hyvä case, jonka rahoittajana Vauraus voisi toimia. Totesin, että nyt on oikeanlainen meininki. Onneksi Vauraus oli aktiivinen. Löysimme nopeasti joustavan ratkaisun, joka mahdollisti kannattavan lopputuloksen kaikille osapuolille.

PTM ja Vauraus allekirjoittivat sopimuksen tammikuussa ja tasan neljän kuukauden kuluttua toukokuussa PTM myi ostamansa tontin rahastoyhtiölle. Pekka Minkkinen kiittelee Vaurauden hyvää projektinhoitoa.

– Asiat etenivät sopimuksen mukaan. Asioiden hoitaminen tietenkin vei oman aikansa, mutta läpimeno oli kuitenkin todella nopea – kaikkiaan vain noin kolme viikkoa.

Vaurauden tapa hoitaa asiat vastasi Pekka Minkkisen odotuksia, ja kokonaisuudesta jäi hyvä jälkimaku.

– Vauraus hoiti asiat ammattitaitoisesti varmalla otteella. Projekti eteni selkein askelin, ja minut pidettiin ajan tasalla siitä missä mennään, mikä oli minulle asiakkaana tärkeää. Kommunikaatio pelasi mutkattomasti ja yhteydenottoihin vastattiin nopeasti. Olen dynaaminen ja haluan viedä asioita nopeasti eteenpäin. Vauraus pystyi hienosti vastaamaan tähän odotukseen.

Pekka Minkkisen positiivinen asiakaskokemus ennakoi yhteistyötä PTM-Yhtiön ja Vaurauden välille myös tulevaisuudessa.

– Tulossa on samantyyppinen, vähän isompi case ja tapaamisaika on jo sovittu.