Yritysrahoitus tarkoittaa niitä keinoja, joilla yritys hankkii liiketoimintaan tarvitsemansa rahan. Ulkopuolinen yritysrahoitus on usein elintärkeää yritysten mahdollisuuksille toimia, kasvaa ja investoida.

Vauraus Suomi Oyj välittää yritysrahoitusta lainamuotoisena joukkorahoituksena. Toimimme tärkeänä täydentävänä vaihtoehtona perinteisimmille lainoille ja strategisena kumppanina monelle pankille.

Hyvin suunniteltu ja toteutettu yritysrahoitus auttaa yritystoiminnan kausivaihteluissa, mahdollistaa yrityksen investoinnit tai varmistaa riittävän käyttöpääoman eri tilanteissa. Yritysrahoituksen päätavoite on yrityksen arvon kasvattaminen taloudelliset riskit halliten.

Perinteisesti yrityksen rahoitus on järjestynyt yksinkertaisesti pankkilainalla. Ei välttämättä enää. Ei tämän päivän tarkasti säädellyillä rahoitusmarkkinoilla.

Tarvitsetko siitä huolimatta nopeaa ja joustavaa rahoitusta yrityksellesi?

Entä jos yritysrahoitus järjestyisi pankkilainan sijasta tai pankkilainaa täydentävästi niin, että keräät rahoituksen yksityissijoittajilta? Ja määrittelet koron ja laina-ajan itse.

Miksi hankkia yritysrahoitus Vauraudelta

Missiomme on tehostaa suomalaisten pk-yritysten yritysrahoitusta. Teemme sen yhdistämällä nopeaa yritysrahoitusta etsivät yritykset ja hyvää tuottoa etsivät sijoittajat sekä toimimalla pankkien kumppanina pk-sektorin rahoituksessa.

Joskus rahan saatavuus on yritykselle tärkeämpää kuin pelkkä rahan hinta. Kokeneiden asiamiestemme ja hyvän sijoittajaverkostomme avulla voit saada yritysrahoituksen nopeasti ja varmasti yksityisiltä sijoittajilta joukkorahoituksena. Jopa 5 miljoonaan euroon asti.

Vaurauden joukkorahoitettu yrityslaina on erinomainen pankkilainan lisä tai korvaaja.

2000-luvun finanssikriisin aiheuttama pankkialan tiukentunut sääntely on vaikeuttanut merkittävästi erityisesti pk-sektorin yritysrahoitusta, vaikka tarve rahoitukselle on aivan sama kuin ennenkin. Kysyntä ja tarjonta ovat epätasapainossa.

Vauraus toimii yritysrahoituksen joustavana mahdollistajana yhteistyössä yrittäjän, sijoittajien ja pankkien kanssa.

Kuinka onnistumme?

Me tiedämme, millä lainaehdoilla sijoittajat joukkorahoittavat yrityslainasi Vaurauden tarjoamalla markkinapaikalla. Olemme onnistuneet hankkimaan lainan sijoittajilta 100 prosenttisesti niissä tapauksissa, joissa yrittäjä luottaa arvioomme lainaehdoista. Halutessasi voit myös määritellä koron ja laina-ajan itse.

Meillä on laaja sijoittajaverkosto, joka arvostaa yrityslainojemme hyvää tuottoa, tuoton pörssiriippumattomuutta ja luotettavuuttamme luottoriskien arvioinnissa.

Toimimme yhteistyössä useiden pankkien kanssa. Kun täydennämme yrityksesi hankkeen rahoitusta joukkorahoituksella, pankki voi useassa tapauksessa myöntää oman lainansa sinulle helpommin ja nopeammin. Voimme myös korvata pankkilainan kokonaan Vaurauden yrityslainalla, jos tarvitset rahaa nopeasti.

Meillä on monipuoliset lainatuotteet, joista löytyy varmasti sinulle sopiva vaihtoehto kuten joukkorahoitettu yrityslaina, juniorilaina, korkean riskin yrityslaina tai laskurahoitus.

Me saamme yritysrahoituksen järjestymään 5 miljoonaan euroon asti nopeasti ja varmasti. Se tekee meistä ainutlaatuisen ja johtavan toimijan Suomen rahoitusmarkkinoilla. Siksi sinun kannattaa hankkia rahoitus yritykselle Vaurauden avulla.


Vaurauden rahoitusvaihtoehdot yrityksille

Joukkorahoitettu yrityslaina

Yrityslainamme on yritykselle joukkorahoituksen avulla välitetty laina, jossa voi olla vakuutta tai se voi olla täysin vakuudeton. Useimmiten lainalla on takaaja, mutta ei välttämättä aina. Yrityslaina on perustuotteemme. Se on suunnattu yrityksille, joille rahoitus on usein väliaikainen tai osa suurempaa rahoituskokonaisuutta, jolloin osa rahoituksesta on voitu hankkia muualta.

Lue lisää

Juniorilaina

Juniorilaina on velkojien välisellä sopimuksella huonommassa asemassa suhteessa toisiin vieraan pääoman seniorirahoittajiin. Juniorilaina on velalliselle usein kalliimpi, mutta se helpottaa muun, edullisemman, vieraan pääoman saamista, koska se vähentää muiden rahoittajien riskiä. Vauraus on tuonut juniorilainat myös suomalaisten pk-yritysten saataville.

Lue lisää

Korkean riskin yrityslaina

Korkean riskin yrityslainojen riskiä sijoittajille kompensoidaan lainan korkeammalla tuotolla. Kuten kaikissa Vaurauden lainoissa, korkoa maksetaan koko laina-ajan alkuperäiselle pääomalle. Sijoittajan tuotto etenkin lyhennysohjelmaisissa lainoissa on keskimääräistä lainatuotetta paljon korkeampi.

Vaikka rahoitettava yritys tai toteutettava hanke on riskinen, niin tapauskohtaisesti Vauraus pyrkii rajaamaan riskiä erilaisin vakuusjärjestelyin tai takauksin. Yksi keino on myös mahdollisten tukimaksujen panttaus siltarahoitustilanteissa.

Automaattisijoitusta käyttäessäsi sopivaa, avointa Korkean riskin yrityslainaa etsitään yhden päivän ajan, jonka jälkeen sijoitus voi kohdistua myös matalariskisempiin lainoihin. Näin varmistetaan, että raha sijoittuu tehokkaasti.

Lue lisää

Kenelle Vaurauden yritysrahoitus sopii?

Vaurauden tarjoama yritysrahoitus sopii kaikille suomalaisille yhtiöille perinteisten rahoituskanavien tilalle tai niitä täydentämään. Vauraus on tehokas ratkaisu esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

Yhtiö ei saa yritysrahoitusta pankista osittain tai ollenkaan. Voimme olla osa rahoituskokonaisuutta, jolloin pankin kynnys rahoitukseen on matalampi. Tai voimme hoitaa koko rahoituspaketin.

Yhtiö ei halua yritysrahoitusta pankista. Yhtiö ei esimerkiksi halua antaa vakuuksia tai tarjotut vakuudet eivät kelpaa pankille.

Yhtiö tarvitsee rahoitusta nopeasti. Usein yhtiön tarve voi olla akuutti ja investointi vaatii nopeaa reagointia. Me saamme usein lainan järjestettyä nopeammin kuin yrittäjä saa tapaamista pankkiin.

Yhtiö voi hyödyntää lainaa markkinoinnissaan. Joukkorahoitus on erityisen kiinnostava vaihtoehto yrityksille, jotka myyvät tuotteitaan tai palveluitaan kuluttajille ja voivat hyötyä siitä, että yhtiön lainaan on sijoittanut tuhansia yksityisiä sijoittajia, jotka voivat samalla toimia yrityksen suosittelijoina.


Miten saat rahoitusta yritykselle Vauraudelta?

Vauraus tarjoaa turvallisen, helpon ja nopean tavan hakea yritysrahoitusta.

1OTA YHTEYTTÄ

Soita oman alueesi asiamiehelle, lähetä sähköpostia tai täytä lainalomake kotisivuillamme. Vaurauden ammattilainen ottaa sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä ja käymme yhdessä yrityksesi tilanteen läpi.

2LAINAN TIEDOT

Kokoamme hakemasi lainan tiedot: hakijan yhteystiedot, lainasumma ja laina-aika. Lopullinen korko määräytyy, kun olemme tarkistaneet yrityksesi luottoluokituksen ja määrittäneet hankkeen luottokelpoisuuden.

3LUOTTOPROSESSI

Tarvitsemme mahdollisimman tarkan kuvauksen rahoitusta tarvitsevasta hankkeestasi ja luottokelpoisuudestasi lainanhakijana. Mitä tarkemmat ja yksityiskohtaisemmat tiedot saamme, sitä nopeammin pystymme käsittelemään hakemuksesi. Tarvitsemme kaikki pyydetyt liitteet päätöksentekomme pohjaksi. Oman luottoprosessimme lisäksi tarkistamme lainanhakijan henkilöllisyyden sekä luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n kautta.

4LAINAHAKEMUS MARKKINAPAIKALLE

Hyväksytyn luottoprosessin jälkeen lainahakemuksesi julkaistaan Vaurauden markkinapaikalla. Lainahakemuksesi on voimassa 60 päivää, minä aikana rahoittajat voivat sijoittaa lainaasi. Kirjautumalla sisään Vaurauden palveluun voit tarkastella lainasi sijoitustilannetta. Lainan täytyttyä saat yhteydenoton ja voit käydä nostamassa rahoituksesi.

5RAHAT TILILLE

Voit nostaa lainan, jos lainahakemukseesi on 60 päivän voimassaoloaikana löytynyt sijoituksia vähintään 25 % hakemastasi rahoituksesta. Sinulla on seitsemän päivää aikaa hyväksyä sinulle tarjottu laina ja vahvistaa lainasopimus pankkitunnuksillasi sähköisesti allekirjoittaen. Hyväksyttyäsi lainan saat rahoitussumman (josta on vähennetty avauspalkkio) ilmoittamallesi pankkitilille kahden pankkipäivän kuluessa. Jos et vahvista tai hylkää lainaa seitsemän päivän kuluessa, lainahakemus ja siihen tehdyt sijoitusvaraukset raukeavat.

Hae lainaa

Vauraus numeroina

273 468 084 €
Sijoitettu suomalaisiin pk-yrityksiin
173 721 404 €
Takaisin maksettua sijoituspääomaa
35 256 434 €
Korkotuottoa vuodesta 2013