Yrityslaina on yrityksen isoihin investointeihin tarkoitettu velkakirjalaina. Vauraus Suomi Oyj välittää yksityisten sijoittajien joukkorahoittamaa yrityslainaa 100 000 eurosta alkaen aina
5 000 000 euroon asti.

Vauraudelta voit hakea yrityslainaa yhtiömuodosta riippumatta, kunhan yrityksesi on suomalainen, yritykselläsi on vakiintunutta liiketoimintaa ja takaisinmaksukykyä. Myönnettävälle yrityslainalle tarvitaan joko omistajan lainan takaus tai yhtiön reaalivakuudet.

Vaurauden tarjoama yrityslaina on kiinnostava, pörssikursseista riippumaton, vaihtoehtoinen sijoitusmuoto yksityisille sijoittajille.

Millaista yrityslainaa Vauraus tarjoaa?

Vaurauden välittämä yrityslaina voi olla vakuudellista tai vakuudetonta. Yleensä lainalla on vähintään rajattu takaus.

Yksi asia on kuitenkin varma. Vaurauden yrityslaina on nopea, varma ja joustava. Jos luotat arvioomme siitä, millaisilla ehdoilla sijoittajat ovat valmiita rahoittamaan lainasi, me saamme yrityslainan järjestymään 5 miljoonaan euroon asti nopeammin kuin kukaan muu Suomessa. Se tekee meistä ainutlaatuisen ja johtavan toimijan Suomen joukkorahoitusmarkkinoilla.

Vakuudellinen yrityslaina

Vakuudellisessa yrityslainassa on vakuus, jonka tarkoitus on rajata sijoittajan riskiä. Mahdollisessa maksukyvyttömyystilanteessa tai konkurssitilanteessa vakuus realisoidaan ja sijoittaja saa hänelle kuuluvan osuuden realisoinnista saadusta summasta. Vakuuden arvo ei välttämättä kata koko lainamäärää ja korkosaamista.

Vakuudelliseksi yrityslainaksi voidaan luokitella laina, jossa Vauraus on katsonut vakuuden asettamisen alentavan sijoittajien riskiä ja kattavan yli 50 % lainasummasta.

Yrityslainan vakuutena voi käyttää

 • kiinteistöjä
 • asunto-osakkeita
 • toimitiloja
 • yrityskiinnityksiä
 • arvo-osuuksia
 • talletustilejä
 • tai joitakin saatavia

Vakuudet voivat siis koostua esimerkiksi kiinteistökiinnityksistä, asunto-osakkeista, yrityskiinnityksistä, talletuksista ja niin edelleen. Vakuus voi olla myös ensisijaisesti pantattu toiselle rahoittajalle, jolloin Vaurauden sijoittajille asetetaan jälkipantti tietyn etuoikeusmäärän jälkeen.

Miksi kannattaa hakea vakuudellinen yrityslaina?

Vakuudellinen yrityslaina on suunnattu laina-asiakkaille, joilla on tarjota vakuus kokonaan tai osittain otettavalle lainalle. Vaurauden kautta haettu rahoitus voi olla myös osa muiden rahoittajien kanssa toteutettavaa isompaa rahoituskokonaisuutta, jolloin esimerkiksi Vaurauden vakuudellisella lainalla katetaan osuus, jota muu rahoittajataho ei pysty rahoittamaan vakuudesta huolimatta.

Lainalle asetettava vakuus pienentää sijoittajien riskiä, joten myös lainan hinta on vakuudetonta lainaa edullisempi. Vakuuden asettamisella rahoituksen hakija saa rahoituskustannuksensa alhaisemmaksi.

Vakuudeton yrityslaina

Vakuudeton yrityslaina on suunnattu laina-asiakkaille, joilla ei ole tarjota vakuutta tai vakuus voidaan antaa yrityslainalle vain osittain.

Yrityslainanhakijalle on yleensä eduksi tarjota lainalle vakuuksia, mikä pienentää sijoittajan riskä ja alentaa lainan hintaa.

Jos vakuutta ei voida antaa, lainalle vaaditaan yleensä takaus.


Kenelle Vaurauden yrityslaina sopii?

Vauraus auttaa rahoitusta etsiviä yrityksiä tehokkaasti ja aina henkilökohtaisesti asiamiestensä avulla. Tavoitteemme on yhdistää joustavaa rahoitusta tarvitsevat yritykset ja hyvää tuottoa etsivät sijoittajat.

Vaurauden yrityslainaa voivat hakea suomalaiset yritykset, jotka tarvitsevat rahoitusta liiketoimintaansa.

Jokaisen yritystä edustavan lainanhakijan henkilöllisyys varmistetaan. Yritysten riskipisteet tarkistetaan Suomen Asiakastieto Oy:n kautta. Osakeyhtiöiden lainahakemuksissa pyydämme osakeyhtiöltä hallituksen kokouspöytäkirjan, jossa on päätös yrityslainan hakemisesta. Lisäksi tarkistamme, että lainanhakijalla on yrityksen nimenkirjoitusoikeus. Riskipisteiden perusteella annamme asiakkaillemme luottoluokituksen C-AAA.

Yrityslaina sopii yrityksellesi jos

 • Yrityksellä on vakiintunut liiketoiminta
 • Yritys voi osoittaa takaisinmaksukykynsä
 • Lainan mahdollistama investointi tuottaa enemmän kuin mitä laina maksaa
 • Yhtiöllä on antaa reaalivakuuksia
 • Tai omistajalla on halua antaa lainalle takaus

Miksi hakea yrityslainaa Vauraudelta

 • Nopea ja turvallinen rahoitusratkaisu
 • Rahoitusta pankkilainan tilalle, lisäksi tai pankkilainan saamista edistämään
 • Voit halutessasi määrittää lainallesi haluamasi koron ja maksuajan
 • Vauraus on välittänyt joukkorahoitteisia yrityslainoja Suomessa jo vuodesta 2013
  Yrityksemme on alan suurin toimija
 • Kauttamme on rahoitettu yli 1000 yritystä yhteensä yli 200 miljoonalla eurolla.
 • Voimme järjestää yrityslainaa jopa 5 miljoonaa euroa

Miten haet yrityslainaa Vauraudelta

Vauraus tarjoaa turvallisen, helpon ja nopean tavan hakea yritysrahoitusta.

1OTA YHTEYTTÄ

Soita oman alueesi asiamiehelle, lähetä sähköpostia tai täytä lainalomake kotisivuillamme. Vaurauden ammattilainen ottaa sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä ja käymme yhdessä yrityksesi tilanteen läpi.

2LAINAN TIEDOT

Kokoamme hakemasi lainan tiedot: hakijan yhteystiedot, lainasumma ja laina-aika. Lopullinen korko määräytyy, kun olemme tarkistaneet yrityksesi luottoluokituksen ja määrittäneet hankkeen luottokelpoisuuden.

3LUOTTOPROSESSI

Tarvitsemme mahdollisimman tarkan kuvauksen rahoitusta tarvitsevasta hankkeestasi ja luottokelpoisuudestasi lainanhakijana. Mitä tarkemmat ja yksityiskohtaisemmat tiedot saamme, sitä nopeammin pystymme käsittelemään hakemuksesi. Tarvitsemme kaikki pyydetyt liitteet päätöksentekomme pohjaksi. Oman luottoprosessimme lisäksi tarkistamme lainanhakijan henkilöllisyyden sekä luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n kautta.

4LAINAHAKEMUS MARKKINAPAIKALLE

Hyväksytyn luottoprosessin jälkeen lainahakemuksesi julkaistaan Vaurauden markkinapaikalla. Lainahakemuksesi on voimassa 60 päivää, minä aikana rahoittajat voivat sijoittaa lainaasi. Kirjautumalla sisään Vaurauden palveluun voit tarkastella lainasi sijoitustilannetta. Lainan täytyttyä saat yhteydenoton ja voit käydä nostamassa rahoituksesi.

5RAHAT TILILLE

Voit nostaa lainan, jos lainahakemukseesi on 60 päivän voimassaoloaikana löytynyt sijoituksia vähintään 25 % hakemastasi rahoituksesta. Sinulla on seitsemän päivää aikaa hyväksyä sinulle tarjottu laina ja vahvistaa lainasopimus pankkitunnuksillasi sähköisesti allekirjoittaen. Hyväksyttyäsi lainan saat rahoitussumman (josta on vähennetty avauspalkkio) ilmoittamallesi pankkitilille kahden pankkipäivän kuluessa. Jos et vahvista tai hylkää lainaa seitsemän päivän kuluessa, lainahakemus ja siihen tehdyt sijoitusvaraukset raukeavat.

Hae yrityslainaa!

Ota yhteyttä lomakkeella, soita tai lähetä sähköpostia. Otamme sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä.


Haluatko tietää lisää?

Hae yrityslainaa!

Oletko kiinnostunut joukkorahoituksesta vaihtoehtona yrityksesi rahoitukseen? Tutustu lisää yritysrahoitukseemme, ota yhteyttä oman alueesi rahoitusasiamieheen tai täytä yhteyslomake ja otamme sinuun yhteyttä.

Katso yhteystiedot

Haluatko sijoittaa yrityslainoihin?
Oletko kiinnostunut joukkorahoituksesta sijoitusmuotona. Selaa lainojamme ja löydä itsellesi sopiva sijoituskohde, ota yhteyttä oman alueesi sijoitusasiamieheen tai täytä lomake ja kysy lisää.

Lue sijoittamisesta

Ota yhteyttä

  Vauraus numeroina

  273 468 084 €
  Sijoitettu suomalaisiin pk-yrityksiin
  173 721 404 €
  Takaisin maksettua sijoituspääomaa
  35 256 434 €
  Korkotuottoa vuodesta 2013