Sijoittaminen on järkevä tapa hallita omaa talouttaan ja kasvattaa varallisuuttaan, etenkin jos pankkitileille on alkanut kertyä säästöjä. Sijoittaminen voi olla ammattimaista toimintaa, institutionaalista toimintaa tai sen tavoitteena voi olla oman talouden vakauttaminen ja säästäminen kuten eläkesäästäminen. Sijoittamisen vakiintuneimpia muotoja ovat esimerkiksi rahastosijoittaminen, osakesijoittaminen, asuntosijoittaminen, kiinteistösijoittaminen ja korkosijoittaminen.

Mutta mihin sijoittaa, jos etsii vaihtoehtoja perinteisten sijoitusmuotojen tilalle tai rinnalle?

Vauraus Suomi Oyj tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa suomalaisiin yrityslainoihin näppärästi, hajautetusti ja paikallisiin yrityksiin keskittyen. Sijoittamalla Vaurauden yrityslainoihin voit saada tasaista, pörssiriippumatonta kuukausittaista tuottoa ja samalla tuet kotimaista yritystoimintaa ja talouskasvua.

Mihin voit sijoittaa Vauraudella?

Vauraus välittää yrityslainaa suomalaisille yrityksille. Lainoihin tarvittavan rahan Vauraus hankkii markkinoilta sijoittajilta, jotka etsivät sijoitussalkkuunsa vaihtoehtoista ja tuottoisaa lisää.

Vaurauden yrityslainat ovat tarjolla sähköisellä rahoitusalustallamme, joka ei ole avoin markkinapaikka. Me valikoimme käsityönä ne sijoituskohteet, jotka tarjoamme. Suurin lisäarvomme yrityslainaan sijoittaville asiakkaillemme onkin lainojemme laatu.

Käytännössä sijoittaminen tehdään siis suomalaisten pk-yritysten velkakirjoihin.

Yleensä tilanne on se, että kauttamme yrityslainaa hakevat yritykset eivät ole saaneet tarvitsemaansa rahoitusta esimerkiksi pankista. Yritys ei ole saanut rahoitusta ollenkaan, koko tarvitulle määrälle tai riittävän nopeasti investoinnin tarpeeseen nähden. Nopeasti kasvavilla yrityksillä myös rahoituksen tarve on usein akuutti.

Juuri siksi nämä yritykset ovat Vaurauden asiakkaita. Rahoituksen tarve voi johtua monista eri syistä kuten nopeasta kasvusta, investoinneista tai liiketoimialasta, joka voi olla perinteisimmille rahoittajille haastava. Jokaisen rahoitettavan yrityksen tapaus on yksilöllinen. Juuri siksi teemme luottopäätöksiä suomalaisena käsityönä yrityksiä henkilökohtaisesti palvellen. Se on myös sijoittajan etu.

Vaurauden ehtona rahoitukselle on, että yrityksen toiminta on vakiintunutta ja se tuottaa todistettavaa kassavirtaa. Aloittavia yrityksiä rahoitamme käytännössä vain silloin kun kyseessä on yrityskauppa.

Huolella valituille lainoillemme voit odottaa noin 6-8 % tuottoa. Saat myös merkittävää etua sijoittamiseen siitä, että Vaurauden yrityslainoissa korkoa maksetaan lainan alkuperäiselle pääomalle koko laina-ajan.

Mitä eri sijoituskohteita tarjoamme?

Vakuudellinen yrityslaina

Vakuudellinen laina tarjoaa sijoittajalle markkinoista riippumatonta tuottoa rajatulla riskillä. Etenkin lyhennettävissä lainoissa sijoittajan riski pienenee, mikäli vakuuden vakuusarvo säilyy. Vakuudellisessa lainassa korkoa maksetaan lainan alkuperäiselle pääomalle koko laina-ajan.

Tutustu tästä tarkemmin vakuudelliseen yrityslainaan.

Yrityslaina

Yrityslaina tarjoaa sijoittajalle markkinoista riippumatonta tuottoa ja korkomallin, jossa korkoa maksetaan koko laina-ajan lainan alkuperäiselle pääomalle. Etenkin lyhennettävissä lainoissa korkomalli nostaa lainan tuottoa huomattavasti. Yrityslainoilla voi myös olla vakuus, mikä parhaimmillaan rajaa sijoittajan riskiä tuntuvasti. Yrityslainojen korko on korkeampi kuin vakuudellisissa lainoissa, johtuen korkeammasta riskistä.

Tutustu tästä tarkemmin yrityslainaan.

Juniorilaina

Sijoitus juniorilainaan mahdollistaa sijoittajalle pääsyn rahoittamaan samaa vastapuolta kuin seniorirahoittaja (usein pankki). Kohdeyhtiö on aina läpikäynyt myös seniorirahoittajan luottoprosessin. Sijoittaja saa junioriainasijoitukselleen yleensä moninkertaisen koron seniorirahoittajaan nähden, koska kantaa myös selkeästi korkeamman riskin. Mahdollisessa ongelmatilanteessa seniorirahoittajalla on oikeus saada kassavirta ennen juniorilainaan sijoittanutta. Juniorilainassa velallinen maksaa koko laina-ajan korkoa suhteessa lainan alkuperäiseen pääomaan.

Tutustu tästä tarkemmin juniorilainaan.

Korkean riskin yrityslaina

Korkean riskin yrityslainojen riskiä sijoittajille kompensoidaan lainan korkeammalla tuotolla. Kuten kaikissa Vaurauden lainoissa, korkoa maksetaan koko laina-ajan alkuperäiselle pääomalle. Sijoittajan tuotto etenkin lyhennysohjelmaisissa lainoissa on keskimääräistä lainatuotetta paljon korkeampi.

Vaikka rahoitettava yritys tai toteutettava hanke on riskinen, niin tapauskohtaisesti Vauraus pyrkii rajaamaan riskiä erilaisin vakuusjärjestelyin tai takauksin. Yksi keino on myös mahdollisten tukimaksujen panttaus siltarahoitustilanteissa.

Automaattisijoitusta käyttäessäsi sopivaa, avointa Korkean riskin yrityslainaa etsitään yhden päivän ajan, jonka jälkeen sijoitus voi kohdistua myös matalariskisempiin lainoihin. Näin varmistetaan, että raha sijoittuu tehokkaasti.

Tutustu tästä tarkemmin Korkean riskin yrityslainaan.

Miksi sijoittaa yrityslainoihimme?

Vaurauden tarjoamiin yrityslainoihin sijoittaminen sopii aloitteleville sijoittajille, kokeneille sijoittajille ja myös institutionaalisille sijoittajille.

Aloittelevat sijoittajat voivat luottaa tarkasti valikoitujen lainojemme laatuun ja asiantuntemukseemme.

Kokeneemmat sijoittajat voivat itse määrittää tuotto-odotuksen, riskiprofiilin ja laina-ajan ja hakea niiden avulla korkeampaa tuottoa sijoituksilleen.

Myös institutionaaliset sijoittajat ovat kiinnostuneita uuden ajan yritysrahoituksesta, koska sijoitus Vaurauden kautta tukee yrittäjyyttä ja talouskasvua.

Syitä sijoittaa Vaurauden yrityslainoihin

Lainojemme laatu

Järjestämme lainan joukkorahoituksella, mutta rahoitusalustamme ei ole avoin ilmoitustaulu. Vauraus valikoi, mitkä lainat se ottaa järjestelmäänsä tarjolle. Aloittelijakin uskaltaa sijoittaa lainoihimme, kunhan muistaa oman riskinottokykynsä ja hajautuksen.

Lainojemme tuotto

Etsimme tarjolle sellaisia sijoituskohteita, joissa riskituottosuhde on kohdallaan. Siksi lainamme ovat houkutteleva sijoituskohde tuottohakuisille sijoittajille. Luotto-osastomme tehtävä on löytää tarjolle sellaiset kohteet, joihin sijoittajat uskaltavat sijoittaa. Olemme myös onnistuneesti turvanneet sijoittajien saatavat vakuuksilla niissä tapauksissa, joissa velallinen on ajautunut maksukyvyttömyyteen.

Lainojemme korkomalli

Kuponkikorkomme ei ole hätkähdyttävä. Hajautuksen jälkeen voit odottaa noin 6-8 % tuottoa sijoituksillesi. Yrityslainoissamme on se etu, että korkoa maksetaan lainan alkuperäiselle pääomalle koko laina-ajan. Joskus lainan ottanut yritys maksaa lainansa suunniteltua nopeammin pois. Silloin hyödyt siitä, että saat sijoittamasi pääoman takaisin käyttöösi mukavalla tuotolla.

Lainojemme korkoa korolle -malli

Kun sijoitat yrityslainoihimme järjestelmämme kautta, saat kuukausittain pääomallesi tuottoa, jonka voit sijoittaa uudelleen uusiin lainoihin Tuotto+ -sijoitusautomaatin avulla. Näin kerrytät korolle korkoa. Tuotto+ huolehtii automaattisesti myös sijoitustesi hajauttamisesta riskin vähentämiseksi.

Lainojemme markkinariippumattomuus

Yrityslainoillamme saat sijoitussalkkuusi uuden, pörssiriippumattoman omaisuusluokan auttamaan sijoitustesi riskinhallinnassa. Globaalissa taloudessa korrelaatio eri markkinoiden kesken on selvä. Mutta suomalaisen pk-yrityksen kyky maksaa lainansa takaisin ei ole niin riippuvaista öljyn hinnasta. Myöskään pörssikurssien heilahtelut eivät heilauta näiden yritysten takaisinmaksukykyä niin voimakkaasti. Yrityslainoillamme voit hajauttaa ja vähentää riskiäsi sijoittajana.

Lainojemme vastuullisuus

Vaurauden yrityslainoihin sijoittamalla tuet suomalaista yrittäjyyttä ja talouskasvua. Voit halutessasi jopa sijoittaa oman maakuntasi pk-yrityksiin ja tukea erityisesti paikallista yrittäjyyttä. Sijoittamalla luot hyvinvointia suomalaiseen yhteiskuntaan.

Aloita sijoittaminen

Miten sijoittaminen Vauraudella toimii?

Voit aloittaa sijoittamisen Vauraudella jo tänään. Vaurauden markkinapaikalla voit tehdä uusia sijoituksia kätevästi missä tahansa ja seurata salkkusi kehittymistä. Voit rekisteröityä käyttäjäksi tai halutessasi ottaa yhteyttä sijoitusasiamieheemme, joka auttaa sinut alkuun henkilökohtaisesti palvellen.

1

Rekisteröidy sijoittajaksi maksutta ja selaa nykyisiä ja aiempia lainoja. Rekisteröityminen ei maksa sinulle mitään eikä velvoita sijoittamaan lainoihin.

2

Sijoita valitsemiisi yksittäisiin lainoihin tai hajauta sijoitukset sijoitussuunnitelmasi mukaan.

3

Hyödynnä korkoa korolle ilmiötä. Voit sijoitusautomaatin avulla sijoittaa takaisinmaksetuista lainoista haluamasi osuuden uusiin lainoihin, jolloin hyödyt korkoa korolle ilmiöstä.

4

Nosta tuotto tilillesi. Tilitämme lainanlyhennykset kuukausittain Vaurauden sijoitustilillesi. Jos haluat voit siirtää tuottosi omalle pankkitilillesi milloin tahansa.


Kiinnostaako sijoittaminen yrityslainoihin?

Selaa lainojamme ja löydä itsellesi sopiva sijoituskohde. Tai ota yhteyttä oman alueesi sijoitusasiamieheen.

Aloita sijoittaminen

Rekisteröidy

Kysy lisää sijoitusasiantuntijaltamme

Katso yhteystiedot

Katso tarjolla olevat lainat

Selaa lainoja

Tärkeitä lukuja

Korkoja maksettu yli

20 milj. €

Kotiutettua sijoituspääomaa

Yli 85 milj. €

Merkintäpalkkio

1-2%

Hallinnointipalkkio

1%