Logistiikka- ja tuotantoyrityksille hankekehitystä tekevä Megahub Development on hyödyntänyt Vaurauden yrityslainaa useita kertoja. Yritys hankkii ja kaavoittaa maa-alueita eri toimeksiantajille, valmistelee rakentamista rakennusluvan myöntämiseen saakka ja hankkii rahoitusta eri hankkeille. Sen asiakkaita ovat muun muassa isot rakennusliikkeet ja kiinteistörahastot. Yrityksellä on Suomen lisäksi toimintaa myös Virossa, Ruotsissa, Latviassa ja Liettuassa.

Megahub Developmentin yrittäjä Riku Siren kertoo saaneensa Vauraudelta rahoitusta kolme kertaa. Rahoituksen tarpeeseen ovat vaikuttaneet suhdannevaihtelut ja se, että yrityksen toimialalla asiat etenevät joskus hitaasti.

– Tietenkään lainaa ei tarvitsisi, jos olisi oikein vahva kassa. Sen pitäminen olisi tällä alalla kuitenkin typerää, koska silloin täytyisi makuuttaa tilillä satojatuhansia euroja, jotka kannattaa käyttää liiketoiminnan kehittämiseen ja hakea sitten tarvittaessa lainaa, Siren miettii.

Vauraus ymmärtää liiketoimintaasi

Siren kuuli Vauraudesta ensimmäisen kerran yrittäjätuttavaltaan. Hän kiinnostui yrityslainojen toimintaperiaatteesta ja otti yhteyttä. Vauraudelta Siren sai avukseen asiantuntijan, joka kertoi maanläheisesti ja selkeästi, mistä yrityslainassa on kyse. Siren sanoo suoraan, että jos vertaisi pelkkiä kustannuksia, ei Vauraus pärjäisi pankeille. Vaurauden yrityslainalla on kuitenkin muita etuja, joiden takia Siren on toistuvasti todennut sen olevan yritykselleen erinomainen rahoitusvaihtoehto.

– Korkoprosentti ei kaada hyvää hanketta. Tällä alalla on usein tärkeämpää, että asiat saadaan päätettyä nopeasti. Vauraus ei voita pankkeja kustannuksissa, vaan siinä, miten se toimii. Vauraudella keskitytään ymmärtämään liiketoimintaa, tutustutaan asiakkaan tilanteeseen ja kuunnellaan. He osaavat myös poimia heille toimitetuista papereista oleellisen tiedon. Tästä puuttuu täysin sellainen veivaaminen ja hyppyyttäminen, mitä pankeissa välillä tapahtuu, Siren toteaa ja kertoo kävelleensä kerran pankista ulos kesken neuvottelun. Vaurauden kanssa sille ei ole ollut tarvetta.

Megahub Developmentin kannalta Vaurauden rahoituksen suurin etu on se, että yritys on voinut jatkaa toimintaansa normaalisti. Mahdollisuus turvautua yrityslainaan on auttanut Sireniä myös siinä, ettei yhden hengen osakeyhtiöstä ole vastoin omaa toivetta tarvinnut kasvattaa nykyistä isompaa.

– Olen suositellut Vaurautta useille yrittäjätuttavilleni. Olen huomannut, että yrityslainasta on viime vuosina tullut varteenotettava vaihtoehto etenkin silloin, kun täytyy toimia nopeasti.