Yrityslaina

TUOTEKUVAUS

Yrityslaina on yritykselle välitetty laina, jossa voi olla vakuutta tai se voi olla täysin vakuudeton. Useimmiten lainalla on takaaja, mutta ei välttämättä aina.

Yrityslaina on suunnattu laina-asiakkaille, joille rahoitus on usein väliaikainen tai osa suurempaa rahoituskokonaisuutta, jolloin velallinen on voinut ottaa osan rahoituksesta muualta.

MIKSI YRITYSLAINAA HAETAAN

Yrityslaina on suunnattu laina-asiakkaille, joilla ei ole tarjota vakuutta tai vakuus voidaan antaa yrityslainalle vain osittain. Käyttötarkoitus voi olla mm. käyttöpääoma, siltarahoitus, investointi, yrityskauppa tms.

Kauttamme haettu rahoitus voi olla myös osa muiden rahoittajien kanssa toteutettavaa isompaa rahoituskokonaisuutta, jolloin esimerkiksi yrityslainalla katetaan osuus, jota muu rahoittaja ei pysty rahoittamaan.

MIKSI SIJOITTAA

Yrityslaina tarjoaa sijoittajalle markkinoista riippumatonta tuottoa ja korkomallin, jossa korkoa maksetaan koko laina-ajan lainan alkuperäiselle pääomalle. Etenkin lyhennettävissä lainoissa korkomalli nostaa lainan tuottoa huomattavasti. Yrityslainoilla voi myös olla vakuus, mikä parhaimmillaan rajaa sijoittajan riskiä tuntuvasti. Yrityslainojen korko on korkeampi kuin Vakuudellisissa lainoissa, johtuen korkeammasta riskistä.

RISKIT

Lainaan liittyy seuraavat riskit:

Maksukyvyttömyyteen liittyvä riski, eli lainanottaja ei maksukyvyttömyyden vuoksi pysty maksamaan lainanpääomaa ja korkoja, jolloin lainanantaja menettää lainapääoman ja korkotuoton osittain tai kokonaan.

Ennenaikaiseen takaisinmaksuun liittyvä riski, jolloin osa korkotuotosta jää saamatta.

Likviditeettiriski, eli laina ei ole siirtokelpoinen, joten sitä ei voi myydä kesken laina-ajan.

Vakuuteen ja takaajaan liittyvä riski. Vakuus saattaa olla arvoton tai siitä ei saada tarvittavaa summaa lainan ja sen korkojen maksamiseen, tai vakuus voidaan riitauttaa, takaaja voi olla maksukyvytön tai takauksen määrä saattaa olla rajoitettu. Lisäksi mahdollisen vakuuden realisointi voi kestää pitkäänkin, vakuuden arvo voi muuttua ja vakuuden realisointiin voi myös vaikuttaa markkinatilanne sekä realisointitahti. Pitkään kestävä konkurssipesän selvitys voi myös aiheuttaa merkittäviä viiveitä.

    Vauraus Suomi Oyj on joukkorahoitusyhtiö, jolla on maksulaitostoimilupa. Yhtiön toimintaa valvoo Finanssivalvonta.

    Privacy Preference Center