Yrityslainoihin sijoittaminen tekee hyvää

Nautit säännöllistä kassavirtaa ja korkotuottoa, joka kasvaa vuosi vuodelta
Edistät yrittäjävetoista liiketoimintaa ja paikallista talouskasvua

Aloita sijoittamnien

Tällaisia ovat Vaurauden alustarahoitetut yrityslainat

Säännöllistä kassavirtaa joka kuukausi

Vaurauden alustarahoitetuilla yrityslainoilla on monta kiistatonta etua sijoittajan näkökulmasta. Säännöllinen, pörssimarkkinasta riippumaton kuukausituotto – eli ennakoitava kassavirta – on niistä yksi. Toinen on se, että korkoa maksetaan lainan alkuperäiselle pääomalle aivan koko laina-ajan. Alustamme yrityslainoissa suositaan pidemmän aikavälin sijoituksia, jolloin korkotuotto sijoitetulle pääomalle kasvaa merkittäväksi jo noin laina-ajan puolivälin vaiheilla. Palautuvan kassavirran automaattinen uudelleensijoittaminen varmistaa, että pääset sijoittamaan suosituimpiinkin lainoihin, jotka täyttyvät nopeasti. Ennen kaikkea uudelleensijoitukset parantavat hajautusta ja korkotuottoa entisestään.

Lue lisää kassavirran kehittymisestä ja koroista

Sijoittajalle maksettu keskikorko noin 9,2% per annum.

Perinteisten rahastojen kautta et pääse sijoittamaan alustallamme olevien yritysten lainoihin. Vaurauden alustan lainaportfolio on jatkuva ja vuolas virta mielenkiintoisia yrityslainoja, joita saaneet yritykset on valittu todella tiukalla seulalla – vain viisi yritystä sadasta täyttää asettamamme lainakriteerit. Vaikka lainoja saaneiden yritysten vakuustasot ja luottoluokitukset vaihtelevat, on niille kaikille yhteistä kyky tuottaa positiivista kassavirtaa. Vaurauden asiantuntemuksella tehty sijoitusten hajautus positiivista kassavirtaa tekeviin yrityksiin on paras tapa minimoida riskit ja maksimoida tuotto. Yritysten sijoittajalle maksama keskikorko on ollut nykyisen luottopolitiikkamme aikana noin 9,2% per annum.

Korkoa korolle automaattisella uudelleensijoittamisella

Automaattista uudelleensijoittamista käyttämällä tuottosi siirtyvät uusina sijoituksina uusiin lainoihin luomaan korkoa korolle. Voit asettaa halutessasi tuottorajan, johon asti kotiutat tuoton ja jonka jälkeen automaattinen uudelleensijoittaminen aktivoituu kartuttamaan tuottoasi lisää.

Näin riski pienenee ja tuotto kasvaa

Alussa sijoitus 20 lainaan

Tuottojen automaattinen uudelleensijoittaminen on hajauttanut sijoituksesi 100:aan lainaan

Todennäköisyys, että lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa pienenee x %:a.

Hajauta ja hallitse riskit

Hajautus pienentää riskiä merkittävästi

Tehokkain tapa hallita ja rajata riskiä on hajauttaa lainat. Me suosimme lähtökohtaisesti hajauttamista vähintään 20:een alustallamme olevaan yrityslainaan. On hyvä muistaa, että vaikka kaikessa yritystoiminnassa on riskinsä, vain 1 – 2% lainoista jää lopulta maksamatta. Velkojen hoitaminen on tässä maassa kunnia-asia.


Testaa sijoittajan laskuria

Sijoitussumma

100 €

0

1 000 000 €

Sijoitusaika

6 kk

0

15 v

Korko

6 %

0

18 %

Korkotuotto sekä pääoma

Tuottoprosentti

Pyydä yhteydenottoaAloita sijoittaminen

Kokonaistuotto sijoitusaikana olettaen palautuvan rahan automaattisen uudelleensijoittamisen. Veroja ja kuluja ei ole huomioitu.


Miten Vaurauden alustarahoitetut yrityslainat poikkeavat muista sijoitusmuodoista? 

Vaurauden alustan kautta pääset sijoittamaan yrityslainoihin, joihin et voi sijoittaa perinteisten rahastojen avulla. Vaurauden välittämät lainat tuottavat sijoittajalle korkoa koko sijoitetulle alkupääomalle koko laina-ajan, vaikka lainaa saman aikaan lyhennetään. Yritysten sijoittajalle maksama keskikorko on ollut nykyisen luottopolitiikkamme aikana n. 9,2%. Tuottojen uudelleensijoittaminen lisää hajautusta, pienentää riskiä ja kasvattaa sijoitetun pääoman tuottoa.

Alle 2 % lainoista jää maksamatta


Vauraus verrattuna muihin sijoitustuotteisiin

Yrityslainoissa pääomaa ja korkoa maksetaan säännöllisesti takaisin sijoittajille eli kuukausittainen säännöllinen kassavirta on sijoittajan niin halutessa mahdollinen.

* Huom. Luvut Vaurauden historiaan perustuvia lukuja. Historia ei ole tae tulevasta tuotosta ja riskilainojen määrästä.


Valintaprosessi: näin Vauraus valitsee kenelle lainataan

Haluamme yritysten menestyvän – siksi valitsemme ne huolellisesti

Vain noin 5% kaikista alustaltamme yrityslainaa hakevista yrityksistä täyttää Vaurauden asettamat kriteerit. Huolellisen seulonnan ansiosta peräti 98,7% myönnetyistä lainoista on maksettu takaisin. Pyrimme löytämään ne yhtiöt, joissa on hyvä mahdollisuus parantaa merkittävästi yhtiön kilpailukykyä ja elinvoimaa uudella rahoituksella. On kaikkien etu, että lainatut varat – eli sijoitukset – todella tekevät hyvää. Taloudellisten kriteerien lisäksi Vauraus pitää tärkeänä yrityksen eettistä ja kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Vältämme sijoituksia yrityksiin, joiden toiminta ei ole niiden suhteen kestävällä pohjalla. Kaikkien alustalle hyväksyttyjen rahoitusta hakevien yritysten perustietoanalyysin ja tilinpäätöstietojen lisäksi voit tutustua niistä laadittuihin vastuullisuusraportteihin.

Vauraus lukujen valossa

Historia on aina historiaa mutta se antaa osviittaa siitä miten vuonna 2013 toimintansa aloittanut Vauraus on toiminut lukujen valossa. Vuosien varrella alan suurimman toimijan yrityslainakanta on kasvanut yli 200 miljoonaan, kotiutettua sijoituspääomaa on yli 94 miljoonaa, korkotuottoa yli 22 miljoonaa – ja luottotappiot ovat jääneet alle 1,3 %:iin.

Alla muutama sijoittajaa kiinnostava luku nykyisen luottopolitiikan aikaisista tuloksistamme (3/16 – 12/19):

Lainoja välitetty: 130 Meur (644 kpl)
Yritysten sijoittajalle maksama keskikorko: 9,2 % p.a.
Keskimaturiteetti: 30 kk
Lainan keskikoko: 0,27 Meur
Maksettuja korkoja: 13,1 Meur
Luottotappiot: 1,8 Meur (1,3 %)
Tuottotavoite 5 vuoden jaksolle on 6-8 % p.a.

Palvelumaksut ja verot

Palvelumaksut

Sijoittaessasi alustallamme olevaan yrityslainaan maksat merkintäpalkkiota 1–2 prosenttia sijoituksen merkintähinnasta. Hallinnointipalkkiomme on 1% vuotuisesti. Se peritään kuukausittain palautuvista pääomalyhennyksistä ja koroista.

Verotus

Yksityishenkilön ei tarvitse itse huolehtia alustarahoitettuihin yrityslainoihin tekemiensä sijoitusten tuottojen verotuksesta. Vauraus pidättää koroista pääomatulon ennakkoveron, joka on tällä hetkellä 30%. Lopullinen pääomavero määräytyy sijoittajan lopullisessa verotuksessa. Yritysasiakkaiden osalta Vauraus ei toimita ennakonpidätystä. Huom. korkotuotto, joka uudelleensijoitetaan uusiin lainoihin on verotettavaa pääomatuloa.


Miten Vauraudella sijoittaminen toimii

1

Luo tili Vaurauden alustalle ja aseta summa, jonka sijoitat.

Määrittele millaisilla ehdoilla sijoitat ja millä kriteereillä toivot sijoitussummasi hajautettavan. Huomioi, että yrityslainojen luonteen vuoksi kaikki kriteerit eivät välttämättä aina täyty sataprosenttisesti.

2

Lainasi sijoitetaan Vaurauden alustalle valitsemiin lainoihin määrittelemiesi ehtojen ja kriteerien mukaan.

3

Salkkusi lainojen takaisinmaksut alkavat heti seuraavassa kuussa.

Jos olet kytkenyt päälle automaattisen uudelleensijoittamisen, sijoitetaan palautuvasta pääomasta ja korosta eteenpäin se osa, joka ylittää asettamasi rajasumman. Näin maksimoit sijoituksesi tuoton vaivatta.

4

Omassa palvelussasi voit seurata vaivatta lainojen takaisinmaksujen virtaa ja seurata salkkuusi kuuluvien lainojen tilannetta.

Korkoa maksetaan lainan alkuperäiselle pääomalle aivan koko laina-ajan – myös jos se venyy alkuperäisestä suunnitelmasta.


Tärkeitä lukuja

Korkoja maksettu yli

20 milj. €

Palautunut pääoma

Yli 85 milj. €

Merkintäpalkkio

1-2%

Hallinnointipalkkio

1%

Seuraa sijoituksiasi missä tahansa!

Asiakkaanamme voit seurata salkkusi kehittymistä ja tehdä uusia sijoituksia kätevästi missä tahansa.

Vaurauden yrityslainojen rooli sijoitussalkussa

Miten Vaurauden alustarahoitteiset yrityslainat ovat tehneet hyvää suomalaisille yrittäjille?

Tutustu yrityksiin, joiden liiketoimintaa Vaurauden alustarahoitteiset yrityslainat ovat avittaneet menestykseen.

Ota yhteyttä meihin

  020 33 2233
  8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min
  ma-pe 9-16
  Huom! Perjantaina 31.3.2023 asiakaspalvelumme on avoinna klo 9-12.

  info@vauraus.fi
  tai etunimi.sukunimi@vauraus.fi

  Helsinki
  Urho Kekkosen katu 7b
  00100 Helsinki

  Näytä henkilöstö

  Tampere
  Technopolis
  Kalevantie 2
  33100 Tampere

  Näytä henkilöstö

  Pori
  Antinkatu 2
  28100 Pori

  Näytä henkilöstö

  Turku
  Aurakatu 12 A
  20100 Turku

  Näytä henkilöstö

  Muu Suomi

  Verkkolaskutus
  OVT-tunnus: 003724403269
  Operaattori: Apix Messaging Oy
  (003723327487)
  Y-tunnus: 2440326-9