Network Services Finland Oy on pian kaksikymppinen ICT-alan palvelutalo, joka tarjoaa asiakkailleen muun muassa ICT-ylläpitopalveluita, tietoturvaa ja ICT-ympäristöjen auditointia. Yrityksellä on 17 työntekijää ja toimistot Helsingissä, Tampereella ja Fuengirolassa. NSF on sijoittanut Vaurauden kautta keväästä 2019 saakka.

Network Services Finland tekee Vaurauden kautta pitkän tähtäimen sijoituksia. Yritys on sijoittanut hieman alle kymmenen prosenttia kassavaroistaan. Rahaan, joka pankkitilillä keräisi nolla- tai pahimmillaan miinuskorkoa, saa Vauraudella noin kuuden prosentin koron.

– Vaurauden lainat ovat mielenkiintoinen sijoitusinstrumentti. Arvostamme tämän sijoitusmuodon riskittömyyttä ja vaivattomuutta. Sijoituksemme ovat tuottaneet hyvin, eikä meille ole tullut luottotappioita. Aiomme sijoittaa uudelleen, kun olemme seuraavan kerran tilanteessa, jossa voimme käyttää lisää kassavarojamme, NSF:n hallituksen puheenjohtaja Timo Savolainen sanoo.

Sijoitusautomaatti kerää korkoa korolle
Network Services Finland hyödyntää Vaurauden sijoitusautomaattia. NSF:n sijoitukset on hajautettu useisiin eri lainoihin, joiden laina-ajat ovat kohtuullisen lyhyitä, keskimäärin 2–3 vuotta. Hajautettu salkku tuo parhaan tuoton ja laskee sijoittajan riskiä. Sijoitusautomaatti puolestaan laittaa rahan poikimaan sijoittamalla palautuneet tuotot uusiin lainoihin. Automaatin asetukset käytiin aluksi tarkkaan läpi yhdessä Vaurauden myyntijohtaja Jouni Hannulan kanssa.

– Valitsimme automaattiin maltilliset ja kohtuullisen riskittömät asetukset, emmekä hakeneet mitään pelipapereita. Koska olen itse ICT-alalla, minua kiinnostaa, miten automaattinen sijoittaminen ja Vaurauden luoma järjestelmä toimii, Savolainen kertoo.

Hannula puolestaan kehottaa myös muita yrityksiä miettimään, missä rahojaan kannattaa pitää. Vaurauden sijoitukset eivät ole pörssimarkkinoista riippuvaisia, ja etenkin nolla- ja miinuskorkojen aikana kassavaroille kannattaa etsiä järkeviä koteja.

Sijoittamalla Vaurauden kautta Network Services Finland auttaa myös muita suomalaisia yrityksiä kasvamaan, kehittymään ja investoimaan.

– Olen ollut koko ikäni joko yrittäjä tai vahvasti yritysmaailmassa mukana, joten kyllä sillä on minulle merkitystä, että voin auttaa myös muita. Yritysten menestyminen on ainut tapa, jolla Suomi pyörii, Savolainen miettii.

Vauraus pitää säännöllisesti yhteyttä sijoittaja-asiakkaisiinsa ja auttaa tarvittaessa.

– Jouni on todella aktiivisesti yhteydessä. Tykkään hänen tavastaan tehdä töitä, Savolainen kehuu.