Vauraus saavutti hienon merkkipaalun. Olemme välittäneet 200 miljoonaa euroa lainaa suomalaisten yritysten investointeihin, kasvuun ja työllistämiseen. Välittämämme raha on tullut 6 700 sijoittaja-asiakkaaltamme.

– Hienointa tässä kaikessa on se, että yksittäiset sijoittajat ovat päättäneet laittaa rahan poikimaan suomalaiseen pk-kenttään. Viime vuodelta on jäänyt mieleen erityisesti muutama sellainen tapaus, joista tulee hyvä mieli koko Suomen puolesta, Vaurauden toimitusjohtaja Elisa Saarinen sanoo.

Yksi tällainen on pirkanmaalainen konepajayritys, jonka yrityskaupat eivät olisi onnistuneet ilman Vaurautta. Yrittäjä ei saanut pankilta lainaa, joten Vauraus mahdollisti yrityskaupan 1,2 miljoonan euron osuudella. Lopulta yrittäjä maksoi lainansa pois yhdeksässä kuukaudessa.

Sijoittajat saavat Vauraudelta hyviä tuottoja, ja siksi myös Euroopan Investointirahasto on ryhtynyt ankkurisijoittajaksi Vaurauden yrityslainarahastoon. Sijoittajien saamat tuotot ovat keskimäärin 6–8 prosenttia.

Vauraudella on iso merkitys myös yhteiskunnallisesti. Monessa tilanteessa rahoitus ei olisi järjestynyt ilman meitä, ja moni innovaatio ja työpaikka olisi jäänyt syntymättä. Vauraus rahoittaakin usein projekteja, jotka eivät muuten saisi rahoitusta perinteisiltä rahoittajilta, kuten pankeilta.

Lainabisnes elpyy hiljalleen

Kulunut vuosi oli Vauraudellekin vaikea. Keväällä lainapuoli hiljeni lähes täysin, ja se alkoi kunnolla elpyä vasta loppuvuodesta. On toki ymmärrettävää, ettei lainaa haeta, jos yrityksillä ei ole minkäänlaista näkymää tulevaisuudesta. Yllättäen olemassa oleviin lainoihin lyhennysvapaita haki kuitenkin todella harva.

Vaikka viime vuonna tapahtuma-, matkailu- ja ravintola-alan asiakkaat loistivat poissaolollaan, vetää jokaisessa suhdanteessa jokin bisnes. Alkanut vuosi näyttää tässä vaiheessa hyvältä, ja useiden yritysten näkymä on muuttunut viime vuotta positiivisemmaksi.

– Uskon, että jatkossakin yritykset investoivat ja luovat uutta. Lainaa tarvitaan edelleen liiketoiminnan kasvuun ja uuden kehittämiseen, Saarinen sanoo.

Pohjoismaiden suurin

Vauraus työskentelee verrattain uudella toimialalla. Koska olemme alan edelläkävijä ja Pohjoismaiden suurin toimija välitetyissä lainoissa, valmiita vastauksia ei ole, vaan asioista on otettava itse selvää.

– Olen todella ylpeä siitä, että Vauraus on kasvanut alan suurimmaksi toimijaksi, Saarinen sanoo.

Etsitkö rahoitusta? Täytä lainahakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Vai haluatko hyvää tuottoa sijoituksillesi? Aloita sijoittaminen helposti!