Uutiset

Vaurauden tekijä Juuso Kuikka: ”Hyvä myyjä osaa kuunnella”


Asiantuntijablogi   Muut   Uusimmat   

Päädyin Vauraudelle töihin sattuman kautta. Olin menneenä talvena erään hyväntekeväisyysjärjestön varainkerääjänä kiertämässä ovelta ovelle ja satuin soittamaan Vaurauden sijoitusliiketoimintajohtajan ovikelloa. Puhuin hänet kuukausilahjoittajaksi. Kun tein lähtöä, hän antoi minulle käyntikorttinsa ja pyysi ottamaan yhteyttä.

Olen 18-vuotias ja kirjoitin ylioppilaaksi tänä keväänä. Siitä, missä jatkan opintojani, en ole vielä varma. Maailmassa on paljon asioita, jotka kiinnostavat minua. Kauppatieteet, lääketiede, tekniikka… hain muutamaan paikkaan tänä vuonna, mutta en vielä tiedä valintojen tuloksia. Olen kuitenkin rauhallisella mielellä, sillä viihdyn töissä vaikka en saisikaan opiskelupaikkaa. Tiedän myös lähteväni suorittamaan asepalvelusta ensi tammikuussa.

Työskentelen myyntiassistenttina Vaurauden Helsingin konttorissa. Toimistokielellä olen buukkari eli kontaktoin puhelimitse mahdollisia uusia sijoitusasiakkaita sekä pidän yhteyttä vanhoihin asiakkaisiin. Työ on myynnillistä ja välillä kiireistä, mutta siinä oppii valtavasti.

Sijoitusmaailma ja joukkorahoitus ovat tulleet tutuiksi. On hienoa olla mukana Vaurauden ja koko rahoitusalan kasvussa ja kehityksessä. Tiedän, että täällä myös työntekijä pystyy halutessaan kehittymään ja etenemään uralla.

Hyvä myyjä on mielestäni tavoitteellinen ja nauttii siitä, kun saa olla tekemisissä ihmisten kanssa. Pitää osata kuunnella ja olla oikeasti kiinnostunut siitä, mitä toisella on sanottavana. Minusta on mukava jutella ihmisten kanssa ja yrittää löytää juuri heille sopivia ratkaisuja. Tuotteet täytyy tietysti myös tuntea hyvin. Sijoittaminen ei ollut minulle entuudestaan tuttua, mutta hyvän perehdytyksen ansiosta pääsin nopeasti kiinni hommaan.

Välillä tuntuu haastavalta soittaa uusien asiakkaiden niin sanottua kylmää listaa läpi ja saada monta kertaa vastaukseksi ei. Se on turhauttavaa. Yritin alussa päästä siitä yli soittamalla yhä enemmän ja enemmän puheluita, mutta se vei ainoastaan syvemmälle turhautumisen suohon. Asiakashankintapäällikkömme neuvoi tuolloin, että laske luuri, hae kahvia ja ajattele hetki ihan muita asioita. Muuten huono tuuli tarttuu asiakkaisiinkin. Yksinkertainen, mutta toimiva neuvo!

Vaurauden matala hierarkia on yllättänyt. Vaikka tämä on huipputasolla suorittava yritys, ylin johto on aidosti läsnä jokaisen työntekijän arjessa. Kuljemme samoja käytäviä ja jos minulla tulee mitään kysyttävää, voin napata hihasta vaikka toimitusjohtajaa. Yksin töissä ei muutenkaan olla, vaan tukea saa aina tarvittaessa. Vauraus on hyvä paikka työskennellä.

Juuso Kuikka, myyntiassistentti, Helsinki