Uutiset

Kumppanuustarina – Tilitoimisto voi olla oiva apu yritykselle rahoituksen hankkimisessa


Referenssikokemukset   Uusimmat   

Tilitoimisto voi olla oiva apu yritykselle myös rahoituksen hankkimisessa. Tilitoimisto tuntee asiakkaansa talouden ja voi siksi auttaa oikean rahoitusmuodon valinnassa. Toisaalta tilitoimisto voi myös helpottaa luotonantajaa myönteisen päätöksen teossa, koska tilitoimisto osaa usein selvittää yrityksen talouden taustoja paremmin kuin yrittäjä itse.

– Yrittäjästä itsestään riippuu paljon, pyytääkö hän apua rahoitusasioihin tilitoimistoltaan. Jos apua pyydetään, itse tietysti autan mielelläni aina kun voin. Yrittäjät tuntevat perinteiset rahoitusmallit hyvin. Yleensä minulta kysytään neuvoa siihen, kannattaako ottaa pankkilaina vai leasing-rahoitus. Uudemmista rahoitusmalleista yrittäjät eivät vielä tiedä, jos ei niistä heille itse kerro, sanoo Tilitoimisto Pulkkinen Oy:n toimitusjohtaja Mika Pulkkinen.

Vakavaraiset ja hyvässä taloudellisessa asemassa olevat yritykset voivat saada edelleen pankkirahoitusta, mutta tilitoimistoyrittäjä on omassa työssään huomannut, että muille lainaraha on tiukassa.

– Niukemmalla pääomalla toimiville yrityksille rahoituksen hankkiminen on hankalampaa. Totta kai luottohistoria vaikuttaa myös paljon. Jos on hoitanut asiat aina hyvin ja taustalla on pitkä asiakassuhde luotonantajan kanssa, rahoitus järjestyy helpommin, vaikka taloudellinen tilanne olisi nyt hiukan heikompi, Pulkkinen kertoo.

Vaurauden palvelu on Pulkkiselle tuttu ja hän on jo usean kerran kertonut uudemmasta ja erilaisesta vaihtoehdosta myös asiakkailleen.

– Kaikki lähtee asiakkaan tarpeesta. Kun yrityksellä ei ole tarjota vakuuksia ja pankki on näyttänyt punaista valoa, olen kertonut Vaurauden palvelusta vaihtoehtona, jossa laina voi olla vakuudeton, mutta sen takia myös lainan kulut ja korot ovat hiukan perinteisiä lainoja korkeammat, Pulkkinen sanoo.

Vaurauden palvelusta kerrottuaan Pulkkinen on myös muutaman kerran huomannut olevansa tilanteessa, jossa voi olla avuksi sekä asiakkaalleen että rahoittajalle.

– Kun lainahakemus saapuu, rahoittaja tietysti pyytää tilitoimistolta yrityksen taloustiedot, jotka tarvitsee luottopäätöksen tekemiseen. Rahoittajalle voi olla merkitystä, jos tilitoimisto antaa positiivista signaalia ja kertoo yrityksen taustoista tarkemminkin, Pulkkinen valaisee.

– Tilitoimisto tuntee asiakkaansa talouden. Asiakkaan luvalla voin kertoa luotonantajalle yrityksen historiaa, nykyisen taloustilanteen syitä ja antaa ennustetta tulevasta vuodesta. Voin helpottaa sillä tavalla päätöksen tekoa. Ja toisaalta yrittäjä ei välttämättä itse osaa rahoittajalle perustella, miksi rahaa nyt tarvitaan ja miten lainan takaisinmaksusta selvitään. Tilitoimisto näkee usein syvemmin pelkkien numeroiden taakse, Pulkkinen päättää.

Lue lisää Tilitoimisto Pulkkisesta tästä linkistä: https://www.tilitoimistopulkkinen.fi//