Yrityslaina toimi ratkaisuna ekologisen ravintolan tilanteeseen

 

Oy Fresta-Ravintolat Ab:n omistaja Karl Savén pyörittää Kitch-nimistä ruokaravintolaa Helsingin Yrjönkadulla. Aiemmin kahden Wayne’s Coffeen omistajana toiminut yrittäjä myi kahvilansa vuonna 2008 ja perusti tilalle ekologisen ravintola Kitchin vuonna 2009. Savénin yritys on pitkään ollut Asiakastieto Oy:n luottorekisterissä korkealla sijalla. Suositun ravintolan viimeisin tilikausi jäi kuitenkin heikoksi, ja Savén päätti hakea Vauraudelta yrityslainaa tilanteen kääntämiseksi ja käyttöpääoman kasvattamiseksi.

 

Yrityslainan avulla Kitchin varallisuustilanne saatiin nopeasti parannettua. “Saimme lainapäätöksen parissa päivässä ja lainanhakuprosessi sujui hyvin yksinkertaisesti”, Savén kertoo. Pääosa lainarahasta nostettiin käyttöpääomaksi, mutta osa siitä sijoitettiin myös laiteinvestointeihin.

 

Savénin mukaan lainan lyhentäminen sujuu tällä hetkellä mutkattomasti. Vaurauden yrityslainan hän valitsi nimenomaan sen joustavuuden vuoksi. “Vakuudettomuus auttaa siinä, ettei jatkuvasti tarvitse ravata pankin puheilla”, hän kertoo. Savén suosittelee Vaurauden yrityslainaa lämpimästi myös muille samassa tilanteessa oleville yrityksille.

Lue lisää kokemuksia tai blogimerkintöjä