Yrityslaina mahdollisti kynttilätehtaan rakentamisen

 

Suomen Kerta Oy:n vastuullinen yrittäjä Kalle Huikko päätyi Vaurauden asiakkaaksi rahoitusasiamieheltä saamansa hyvän palvelun ansiosta. Suomen Kerta Oy on 80-luvulla perustettu suomalainen perheyritys, joka tuottaa päätuotteenaan Havi kynttilöitä. Yritys työllistää 120 henkilöä, ja omistaa kolme tehdasta, jotka tuottavat servettejä, kynttilöitä sekä kartonkia.

 

Huikon mukaan hänen toimialallaan kysyntä on sesonkiluonteista. “Teemme 75 prosenttia myynnistämme vuoden viimeisellä kvartaalilla”, hän kertoo. Lainan tarkoituksena oli parantaa yrityksen käyttöpääomavaroja, ja sen ansiosta yritys pääsi mukaan tämän vuoden sesonkiin. “Laina mahdollisti meille myös uuden kynttilätehtaan rakentamisen”, Huikko selittää. Hän sai sattumalta tiedon Vaurauden Yrityslainat-palvelusta pankinjohtajalta, joka kehotti Huikkoa vierailemaan kyseisellä Internet-sivulla.

 

Lainapäätös saatiin Huikon mukaan aikaiseksi nopeasti, ja yhteistyö Vaurauden rahoitusasiamiehen kanssa sujui hänen mielestään jouhevasti. “Pankin kautta on nykyään hankalaa saada rahoitusta, sillä ne eivät ole innokkaita rahoittamaan yrityksiä ilman merkittäviä vakuuksia”, Huikko kertoo. Vaurauden palveluja hän suosittelee yrityksille, joilla on käyttöpääoman tarvetta sekä halua jakaa lyhennykset muutaman vuoden mittaiselle periodille.

 

Lue lisää kokemuksia tai blogimerkintöjä