Uusi ja raikas rahoitusmalli teki liiketoiminnasta kannattavampaa

 

Rakennusinsinööri Veikko Luode on toimelias yrittäjä kahdessa yrityksessään. Vuonna 2013 yrityksistä toinen – Siirtohallit Oy – tarvitsi rahoitusta turvaamaan vauhdikkaan kasvun jatkumisen. Luode löysi Vauraus Suomi Oy:n modernin rahoitusmallin, jonka avulla Siirtohallit Oy sai tarvitsemansa pääoman ja pystyi varmistamaan paremman katteen liiketoiminnalleen. Veikko Luoteen yritys Siirtohallit Oy tekee rakennuskohteiden sääsuojauksia eli huputuksia erityisesti infrarakennuskohteissa. Asiakkaina on useita suuryrityksiä. Helsingin seudulla Siirtohallit Oy on vastannut mm. Hakaniemen torin ja Olympiaterminaalin rakennustyömaiden huputuksesta. Yritys on taantumasta huolimatta kasvanut vauhdikkaasti ja pystynyt tarjoamaan työtä 12–17 henkilölle. Vuonna 2013 Siirtohallit Oy tarvitsi rahoitusta kalusto- ja materiaalihankintoihin.

 

– Halusimme hankkia oman kaluston ja materiaalin huputuksiin ja tarvitsimme rahoitusta siihen. Myös meidän alalla tuotemerkeissä on eroja ja halusimme yrityksellemme kaluston, joka on vahva, turvallinen ja pitkäikäinen, Veikko Luode kertoo.

 

Rahoitus järjestyi Vauraus Suomi Oy:n tarjoaman Yrityslainat.fi-palvelun avulla eli kansalaisilta ja yrityssijoittajilta kerätyillä pienillä ja hajautetuilla sijoituksilla. Rahoituksella oli merkittävä vaikutus Siirtohallit Oy:n liiketoiminnan kannattavuuteen.

 

– Jos Vauraus ei olisi järjestänyt rahoitusta, olisimme joutuneet vuokraamaan huputuksessa tarvittavan välineistön ja materiaalin toiselta yritykseltä. Silloin luonnollisesti oma katteemme olisi ollut pienempi. Nyt omistamme itse kalustomme ja se tekee tietysti liiketoiminnastamme kannattavampaa, Luode selventää.

 

– Siksi mielestäni Vaurauden toiminnalla on myös suuri yhteiskunnallinen merkitys yrittäjyydelle ja työllistämiselle. Kaikki tietävät, että nykypäivänä työpaikat eivät kasva puissa, Luode toteaa.

 

– Huomiota pitäisikin kiinnittää enemmän pienyrityksiin. Kun pienyritys saadaan kasvamaan kannattavasti, se luo terveellä pohjalla olevia kestäviä työpaikkoja. Mitkään keinotekoiset tukitoimet eivät sitä tee. Siksi meidän pitää saada ”pankissa makaavat rahat” investointeihin, joilla helpotetaan pk-yritysten kasvua ja kannattavuutta.

 

– Mielestäni Vauraus Suomi Oy:n toiminta edustaa raikasta ja uutta rahoitusmallia, joka on todella tervetullut Suomeen. Raha saadaan liikkeelle, mutta sijoittajille riski on jaettu ja pieni. Itseeni teki vaikutuksen Vauraus Suomen joustavuus, paneutuminen, neuvottelukyky ja palveluasenne. Se oli sellaista johon toivoisi törmäävänsä pankeissakin, rakennusinsinööri Veikko Luode päättää.

 

Lue lisää kokemuksia tai blogimerkintöjä