Pienyrittäjä tarvitsee päätöksen rahoituksesta nopeasti ja joustavasti

 

J&S Forsblom tekee joukkoliikenteen tilausajoja ja sopimusajoja. Yrityksen asiakkaina ovat pääasiassa julkisen puolen toimijat kuten kunnat ja kuntayhtymät. Kun kuljetusliikkeelle tarjoutui mahdollisuus Kelan kuljetuspalveluiden tuottamiseen, yrittäjille oli selvää, että he haluavat lisää työtä ja kasvattaa yrityksen toimintaa. J&S Forsblom tarvitsi nopeasti rahoitusta kalustoinvestointeihin eli autoihin. Vauraus Suomi Oy vastasi nopeaan tarpeeseen ja aivan pian J&S Forsblom aloittaa ajot myös Kelalle. Yrittäjä Sirkka Forsblom löysi Vauraus Suomi Oy:n Yrityslainat.fi-palvelun Googlen avulla etsiessään eri rahoitusvaihtoehtoja J&S Forsblomin kalustoinvestointiin.

 

– Tutustuin Yrityslainat.fi-sivustoon yhtenä hakutulosten vaihtoehtona ja kun palvelun luonne avautui minulle tarkemmin, pähkäilin asiaa hetkisen ja päätin kokeilla rahoituksen hankkimista tällaisella uudella tavalla ihan uteliaisuudestakin, yrittäjä Sirkka Forsblom kertoo.

 

– Tarvitsemamme rahoitus oli suhteellisen pieni, mutta olin silti todella positiivisesti yllättynyt seuratessani, kuinka nopeasti haluttu laina saatiin kasaan. Vaihtoehtoina olisi ollut muitakin rahoitusyhtiöitä, mutta näin jälkeenpäin ymmärrän, että etenkin perinteiset rahoitusyhtiöt olisivat reagoineet tarpeeseemme aivan liian hitaasti ja juna olisi mennyt jo. Vauraus Suomi Oy:n nopea toiminta on osoittanut jo konkreettiset hyötynsä. Tarvittava kalusto saatiin hankittua käytännössä heti ja töihin päästään käsiksi nopealla aikataululla: vaadittua laitteistoa asennetaan juuri autoihin ja yritys aloittaa kuljetuspalvelut Kelalle näinä päivinä.

 

– Tällainen rahoitusmalli toimii, kun on nopea tarve nopeaan kasvuun. Yrittäjä ei voi ennakoida tarjouspyynnön tuloa tai kilpailutusta puolta vuotta etukäteen. Ja toisaalta tarjouspyynnön tehnyt asiakkaamme ei voi odottaa rahoitusyhtiön päätöstä kuukausien ajan, vaan työt pitää aloittaa silloin, kun ne pitää aloittaa, Forsblom selventää. Kuusikymppisille yrittäjille on kertynyt näkemystä pienyrittäjyydestä ja rahoitusmaailmasta jo pitkältä ajalta. Sirkka Forsblomin näkemyksen mukaan Vauraus Suomi Oy:n palvelu on uusi mahdollisuus ja tienristeys pienyrittäjille.

 

Tuntuu että rahoitusmaailmassa ei enää ymmärretä pienyrittäjyyttä, sen vaatimuksia ja tarvetta reagoida nopeasti. Suhtautuminen on jopa vähän nihkeää. Vaurauden ihmisille olimme oikeasti olemassa, emmekä vain numeroita paperilla, Forsblom kiittelee.

 

– Aluksi valitsin Yrityslainat.fi-palvelun vähän uteliaisuudestakin, mutta kiinnostuin samalla itsekin sijoittamisesta. Ennen ajattelin, että sijoitustoiminta vaatii suurta pääomaa ja vain suuret summat kiinnostavat, mutta kun seurasin oman lainasummamme nopeaa kertymistä hajautetuista piensijoituksista, tajusin, että sijoittaa voi myös pienemmillä itselle sopivilla summilla. Aloitin ihan äskettäin itsekin sijoittamisen Yrityslainat.fi-sivustolla, Sirkka Forsblom paljastaa naurahtaen.

 

Lue lisää kokemuksia tai blogimerkintöjä