Lainaa ja sympatiaa rahoitusta etsiville

 

Jos yrittäjästä välillä tuntuu, että rahoitus on nykyään kiven alla, niin oli se sitä myös vuonna 1994, kun Eija Kiviranta päätti ryhtyä yrittäjäksi. 20 vuotta sitten Kiviranta osti vuonna 1957 aloittaneen Helsingin Toimistosiivous Oy:n yritystoiminnan ja on ollut yrityksen toimitusjohtaja siitä saakka. Yritys työllistää tällä hetkellä 12–15 henkeä. Kiviranta muistaa millaista rahoituksen hankkiminen aloittavana yrittäjänä oli lamavuosina ja tuntee sympatiaa asian kanssa nyt painivia yrittäjiä kohtaan. Siksi Kiviranta on itse sijoittajana Yrityslainat.fi-sivustolla.

 

– En ole mitenkään aktiivinen sijoittaja, mutta Yrityslainat.fi-sivustolla olen sijoittajana yksityishenkilönä ja yritykseni kautta. Vauraus Suomi Oy:n asiantunteva ja innostunut porukka sai minut vakuuttuneeksi palvelusta. Idea on mielestäni hyvä, uusi ja vähän erilainen, Kiviranta kertoo.

 

Kun Kiviranta halusi ostaa Helsingin Toimistosiivous Oy:n liiketoiminnan vuonna 1994, hän törmäsi vaikeuksiin rahoituksen hankkimisessa. Kiviranta sai jopa kuulla, että hänelle tarjottu yrityskauppa kuulostaa liian hyvältä ja siinä on jotain mätää.

 

– Sain odottaa rahoituspäätöstä todella pitkään. Pankki suostui antamaan rahoituksen vasta, kun ilmoitin, että kyllästyin odottamaan ja sain myönteisen päätöksen vakuutusyhtiöstä. Vasta sitten pankille tuli kiire, Kiviranta muistelee.

 

Kiviranta tuskin enää tarvitsee omalle yritykselleen rahoitusta, mutta sijoittajana hän aikoo jatkaa Yrityslainat.fi-palvelussa. Sijoituksia hän tekee maltillisesti, riskiä hajauttaen ja pienehköillä summilla silloin, kun taloudellinen tilanne sen sallii.

 

– Totta kai tuotto on tärkein syy tehdä sijoituksia, mutta omien kokemusten perusteella tunnen myös sympatiaa muita yrittäjiä kohtaan ja auttaminen tuntuu tärkeältä. Kun rahaa tarvitsee, sitä tarvitsee nopeasti. Tällä tavalla voin auttaa toisia yrittäjiä ja saada itse tuottoa pääomalle samalla kertaa, Kiviranta sanoo.

 

Lue lisää kokemuksia tai blogimerkintöjä