Joustava rahoitus madaltaa uuden yrityksen kynnystä rakennusalalle

 

SaJaSe Oy on uudisrakentamiseen erikoistunut vuonna 2016 perustettu yritys Kaarinasta. Yritys rakentaa pääasiassa rivitaloja ja pienkerrostaloja laajan yhteistyökumppaniverkoston avulla.

– Teemme uudistuotantoa uudella ajattelumallilla, jossa tärkeää on tyyli ja energiatehokkuus. Erotumme joukosta keskittymällä rakennusten energiatehokkuuteen sekä lämmitykseen tuomalla kohteisiin mm. aurinkopaneelit maalämmön lisäksi. Materiaalivalintoihin on kiinnitetty erityistä huomiota tuomalla asuintoihin viimeisimmät trendit niin sävyissä kuin materiaaleissa, SaJaSe Oy:n projektijohtaja Sebastian Mattsson kertoo.

Tällä hetkellä SaJaSe rakennuttaa Kaarinan Voivalaan rivitaloyhtiötä, joka koostuu kolmesta rivitalosta, kymmenestä asunnosta ja autokatoksista. Kyseessä on yrityksen ensimmäinen projekti, joka on rahoitettu oman rahoituksen, pankkilainan ja Vauraus Suomi Oy:n hankkiman joukkorahoituksen avulla.

– Vauraus Suomi Oy:ltä haimme käyttöpääomaa projektin toteutusta varten. Meille oli jo myönnetty pankkilaina, mutta sen ehtona oli, että projektimme etenee tiettyyn pisteeseen ennen kuin saamme lainan käyttöömme. Vauraus Suomi Oy:n hankkiman käyttöpääoman avulla saimme projektin käyntiin ja etenemään niin, että pankkilainan ehdot täyttyivät, Mattsson sanoo.

– Tiesin Vaurauden yrityksenä entuudestaan ja tunsin ihmisiä sieltä. Siksi oli luontevaa lähestyä heitä. Vauraus hankki tarvitsemamme käyttöpääoman nopeasti ja sujuvasti. Laina oli täytetty ja rahat käytössämme alle kuukaudessa, Mattsson kiittelee.

Mattssonin mielestä joukkorahoitukselle on markkinoilla selkeä tilaus täydentävänä ja joustavana vaihtoehtona.

– Pankeilla ja muilla perinteisillä rahoittajilla on todella heikko luottamus uusiin rakennusalan yrityksiin. Rakennusalalla oma luotettavuus pitää osoittaa rahalla tai sitten pitkäaikaisella toiminnalla ja tunnetulla brändillä. Näin ollen pitkään toimineiden yritysten on luonnollisesti helpompi osoittaa luotettavuutensa ja saada rahoitus projekteilleen. Uusien yritysten rahallinen kynnys alalle on todella kova, Mattsson pohtii.

SaJaSe näkee oman markkinarakonsa nimenomaan siinä, että uudisrakentaminen Varsinais-Suomessa on ollut pitkään suurten rakennusliikkeiden käsissä ja siksi pieniä ja keskisuuria rakennusprojekteja toteutetaan todella harvoin. SaJaSe toteuttaa yhtä sellaista parhaillaan ja on tällä hetkellä hyvässä vauhdissa. 

– Voivalan rivitaloprojektimme maansiirtourakka on juuri saatu valmiiksi. Seuraavaksi urakoidaan perustukset. Viikolla 49 saapuvat ensimmäiset taloelementit eli etenemme aikataulun mukaan, Mattsson iloitsee.

 

Lue lisää kokemuksia tai blogimerkintöjä