Intohimona yrittäjyys

 

Olen kasvanut ympäristössä, jossa arvostetaan tavoitteita, työntekoa ja periksiantamattomuutta. Isäni on yrittäjä ja suvussa on yrittäjyyttä. Olen avioitunut yrittäjän tyttären kanssa. Olen aina kokenut henkilökohtaisesti tärkeänä edistää yrittäjyyttä ja yhteiskunnan kasvattamista Suomessa. Työssäni Vauraudella olen saanut olla mukana siivittämässä lukuisia pk-yrityksiä kasvun tielle. 

Vauraus on tänä vuonna Kasvu Openin virallinen kumppani. Kasvu Open on pk-yrityksille avoin, maksuton sparrausohjelma, jonka tarkoituksena on edistää suomalaisten yritysten kasvua sekä niiden liiketoiminnan kehittämistä. Kasvu Openia ja meitä yhdistää päämäärä edistää yrityssektorin kasvuedellytyksiä.

Kumppanina olemme mukana ohjelman niin sanotussa rahoituspolussa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että allekirjoittanut sparraa parhaansa mukaan yrityksiä, luo yrityksille tarvittavia kontakteja ja antaa konkreettisia neuvoja rahoitukseen liittyen. Tutustun yritysten toimintaan ennalta ja pyrin henkilökohtaisissa keskusteluissa löytämään kullekin yritykselle sopivia ratkaisuehdotuksia. Käytännön työn lisäksi minulla on tänä vuonna kunnia istua myös pääkaupunkiseudun kasvupolun tuomaristossa valitsemassa potentiaalisimpia kasvuyrityksiä.

Osallistujilla on valtava tekemisen palo. Ohjelmassa on mukana monia erilaisia yrityksiä elinkaariensa eri vaiheissa. Niin nuoremmat kuin kypsemmätkin yritykset haluavat kehittyä ja kasvaa sekä luoda jotain uutta. Aika jonka käytän yritysten auttamiseen, on hyvin käytettyä. Olen etuoikeutettu päästessäni osalliseksi tästä inspiroivasta draivista. 

Olen myös iloinen voidessani viedä yrityksille viestiä, että kasvu on mahdollista. Se kuuluu kaikille. Vielä toistaiseksi rahoitustietoisuus on kuitenkin puutteellista. Kun tarve vaikkapa investointiin nousee, ei yrittäjä välttämättä tiedä pankin ja Finnveran lisäksi muita tahoja, joiden puoleen kääntyä. Jos rahoitus ei näiden avulla järjestykään, hyväkin hanke saattaa pysähtyä. 

Suomi on edelleen pankkikeskeinen rahoitusmarkkina. Sääntelyn tiukentumisen kautta onkin syntynyt tarve vaihtoehtoiselle rahoitukselle. Lainapohjainen joukkorahoitus, jota Vauraus välittää, on tervetullut mahdollistaja. Myös teknologia on vihdoin tullut tarpeeksi pitkälle – toimimme alustalla, joka aiemmin on ollut käytännössä mahdoton toteuttaa. Vasta nyt sijoittajan ulottuville pystytään turvallisesti ja luotettavasti tuomaan tuhansien pk-yritysten kenttä, jolta valita itselleen sopivat kohteet. Tässä Vauraus on onnistunut, ja tuleva tietojärjestelmäuudistuksemme parantaa palveluamme entisestään.

Vauraus haluaa olla aidosti mukana kasvussa, kaikkialla Suomessa. Koemme Kasvu Openin kaltaiset ohjelmat hyvin tarpeellisiksi, sillä kuten sanottua, riippumatta yrityksen iästä, liikevaihdosta ja toimialasta, kasvu kuuluu kaikille. Se on toisinaan kiinni vain sopivista kumppaneista. 

 

Ilkka Maulavirta

liiketoimintajohtaja, sijoitukset

 

Lue lisää kokemuksia tai blogimerkintöjä